čtvrtek 23. února 2012

SAE IV.: Den druhý – písečná bouře, ochotný taxikář a místní aquapark (17. února)

Den začal krásně – slunko svítilo, teplo bylo, jen ten vítr docela foukal. Ale co, na pláž jdeme. Jen se nám nějak nechtělo do vody. Doufali jsme ale, že se to zlepší. Nezlepšilo. Vítr přidával na síle až nešlo bez brýlí koukat, protože všude kolem poletoval písek. Co tedy s načatým dnem? Dopoledne jsme přestáli pod slunečníky na pláži a odpočívali. Pak si dali oběd a po něm se rozhodli, že vyzkoušíme místní aquapark, snad tam nebude tolik foukat.



Tak jsme se sbalili, vyrazili k recepci a odchytli si jednoho ze všudypřítomných taxíků. Bral to s námi cestou necestou – jeli jsme pouští a všude byly jen rozestavěné domy. Dál než na několik desítek metrů ani nebylo vidět, jak se zvedl písek. A tak jsme jen doufali, že nás nevyloží někde za dunou, neoloupí a nenechá nás na pospas zdejším přírodním podmínkám. 

Nakonec se ale ukázalo, že pán je nadmíru vstřícný. Vyložil nás před Dreamlandem s tím, že mu zatím nemáme platit a v kolik pro nás má přijet, že nás zase hodí zpátky. Takže odvoz na hotel zajištěn :-) Co ale bylo ještě lepší – cena za cestu do aquaparku nás vyšla na 35 dirhamů, což je nějakých 175,- korun. A to jsme prosím jeli dobrou půlhodinu minimálně. V Brně za tuhle cestu přejedu pár zatáček.



V aquaparku jsme pak budili lehce rozruch – všude totiž byly zahalené muslimky, které se koupou celé oblečené. Do toho je pár Evropanek či Američanek. No a my jsme docela blbly a lítali z tobogánu na tobogán, takže pánové plavčíci vždy trochu pookřáli, když jsme se se Zuzkou přiblížily. Pak nás kluci dokonce upozornili na to, že se hromadně stahují pod klouzačky, kde jezdíme my... Ale tak co, ať si to užijou :-) Každopádně sranda byla.



Byli jsme tam jen dvě hoďky a měli jsme dost. Nasedli jsme do našeho taxíku a vyrazili směr večeře. Opět obžerství...

Lucie

Žádné komentáře:

Okomentovat