středa 7. března 2012

SAE VII.: Umm Al Quwain Beach Hotel

Když jsme se narychlo rozhodovali, kam že to na tu dovolenou pojedeme, vybírali jsme mezi několika hotely. Popravdě řečeno jsme moc netušili (nebo aspoň já ne), jaký je mezi nimi rozdíl kromě počtu hvězdiček a vzdálenosti od pláže. Z propagačních fotek toho člověk stejně moc nevyčte, a když jsem se nabídkami začala prohrabovat, označení jednotlivých měst a emirátů pro mě bylo stejně srozumitelné, jako kdyby to rovnou napsali v těch jejich klikyhácích. Takže se dá říct, že jsme nakonec jeli tak trochu naslepo...


O co ale šlo - dovolenou jsme kupovali přes portál www.dovolena.cz, ale finálně byl zájezd od Fischera. Ve výběru na internetu ale mají šílené množství hotelů, a tak jsme prostě zkoušeli hledat. Požadavky jsme měli jasné - Spojené Arabské Emiráty, all inclusive (nebo aspoň polopenze), termín od 15.2. do nejpozději 26.2., 4 dospělí lidé, ideálně kolem 20 tisíc korun. A z toho nám vypadl užší výběr, který jsme ještě zúžili, a vypadli nám dva adepti: Al Hamra Village ve městě Ras Al Khaimah (český popis zde)  a Umm Al Quwain Beach Hotel (odkaz na český popis zde) ve městě (světe div se) Umm Al Quwain.

Prošli jsme si recenze na dovolené v obou hotelích (obojí byly kladné) a nakonec se kvůli vzálenosti od pláže rozhodli pro Umm Al Quwain - zatímco ten leží přímo na pláži, Al Hamra Village to má podle popisu 500 metrů. Ano, jsme líní a nechtělo se nám namáhat. A nakonec se to ukázalo jako perfektní volba. Umm Al Quwain totiž nejen, že měl výborný poměr cena : výkon (rozuměj - cena last minutová, za plnou palbu by to asi tak super nebylo), ale leží podstatně blíž Dubaje a měl pro nás i lepší polohu na cestování.


Umm Al Quwain Beach Hotel leží asi 50 kilometrů od mezinárodního letiště v Dubaji. Cesta pak zabrala asi 35-40 minut. Hotelový komplex je menší, spíš takový domácký. Po pár dnech už jsme si pamatovali většinu místních zaměstnanců a oni si evidentně pamatovali nás. Komplex se skládá z hlavní budovy, kde je recepce, restaurace a místnůstka s počítačem a internetem. Kolem pak jsou rozestavěné "vilky" s apartmány.


Zahrada mezi jednotlivými "vilkami".

Na webu některé z českých cestovních kanceláří jsem našla tento popis: "Prostorné, klimatizované pokoje apartmánového typu se skládají ze dvou místností (ložnice a obývací pokoj s rozkládacím lůžkem). Pokoje mají koupelnu s vanou nebo sprchou a WC, SAT/TV, telefon, minibar (první konzumace zdarma, doplnění za poplatek), terasu nebo balkón." A s tímto popisem naprosto souhlasím, takhle to skutečně bylo. Každý den dopoledne pak přišli uklízeči a vyměnili nám ručníky, ustlali postele, zametli všudypřítomný písek a zase odešli.

"Společenská" místnost s křesly, televizí, lednicí a dveřmi na balkón.


Ložnice - na pravé straně byla ještě vestavěná skříň a vstup do koupelny.

Jídlo jsme měli řešené jako all incslusive, takže snídani, oběd i večeři jsme měli formou švédských stolů. A výběr byl skutečně pestrý, vždy jsme si všichni čtyři pochutnali a nacpali toho do sebe, co se jen dalo... K tomu jsme celý den (9:00-21:00) měli výběr alko i nealko nápojů zdarma. Ten jsme si dali buď při jídle v restauraci, nebo přes den v baru u hotelového bazénu. Ostatní, kteří měli jen polopenze, měli pití při večeři také (alko i nealko), jindy si ho ale museli kupovat.


U hotelu samozřejmě byl i bazén. Ani malý, ani velký, zkrátka tak akorát. Voda byla na koupání příjemná i večer, když zapadlo slunko a moře bylo studené. Okolo bazénu byla k dispozici lehátka a u baru k půjčení ručníky. Ty jsme si půjčovali i na pláž, kterou od bazénu dělilo jen pár schodů. U bazénu byla samozřejmě převlékárna, venkovní i vnitřní sprcha (ta venkovní hlavně na opláchnutí, když šel člověk od moře do bazénu) a toalety. No prostě ideálka. K našim pokojům jsme to měli pár kroků, takže nebyl problém doběhnout si pro knížku, opalovací krém nebo brýle. Idylka.

Výhled od bazénu na moře.
A Abych nezapomněla na pláž - ta je hotelová. To znamená, že není veřejná, a tudíž není problém se na ní koupat ve dvoudílných plavkách. Na těch veřejných je potřeba mít alespoň jednodílné plavky, a to ještě značně decentní. Na pláži u hotelu jsou pevné slunečníky a u nich lehátka. Není jich sice moc, ale vždycky jsme se vešli. Možná to bylo i tím, že jsme tam byli v únoru, to nevím.


Pláž je čistá a moře průzračně modré. Jen na okrajích u hraničních kamenů je sem tam nějaká vyplavená síť, kus bójky a podobně. Co jsem ale přes kameny koukala na vedlejší pláž, ta byla pěkně zabordelená, takže jsem našemu hotelu těch pár odpadků odpustila.

A těch mušli, co tam bylo! Sbírali je pravděpodobně jen Češi, takže jsem si dovezla spoustu krásných úlovků (i když Daniel výrazně protestoval...).

Lucie

Žádné komentáře:

Okomentovat